Over mij

Ik ben Lauwerens van Eekeren. Na het afronden van mijn opleiding tot sociaal pedagogisch hulpverlener heb ik ervaring opgebouwd in verschillende sectoren binnen de hulpverlening. Ik heb ruime ervaring in de GGZ en de verslavingszorg, zowel met jongeren als met volwassenen.

In januari 2021 heb ik de opleiding tot Contextueel Therapeut aan de Nagy Academie in Utrecht afgerond. Als aanvulling heb ik een korte training 'een taal erbij' gevolgd: Het gebruik van poppetjes in de gesprekken kan zeer verhelderend werken.

Ik ben 51 jaar. Ik ben getrouwd en woon in Zwolle. Wij hebben vier zonen. Met het volgen van de opleiding tot contextueel therapeut ging een lang gekoesterde wens in vervulling. Ik geloof in relaties. Ik ben ervan overtuigd, dat we als mens slechts kunnen groeien in relatie tot de ander. Ik heb de ander nodig en de ander heeft mij nodig. Maar door de weerbarstigheid van het leven kun je de verbinding met de ander gemakkelijk verliezen. Soms heb je een ander nodig om de draad weer op te pakken of bepaalde zaken in je leven op orde te brengen.

Wat mij aanspreekt in het contextuele gedachtengoed is het zoeken naar de verbinding tussen de verschillende generaties. Als je zicht krijgt op de manier waarop de vorige generatie is groot geworden en wat je ouders jou hebben willen meegeven, kun je leren om keuzes te maken voor de manier waarop jij hier vorm aan wilt geven in je eigen leven. Daarmee investeer je in de volgende generaties. De contextele therapie is gericht op actie. Je onderzoekt de dingen in je verleden, die je nu kunnen helpen om verder te komen.

Ik doe mijn werk vanuit mijn christelijke levensovertuiging. Ik geloof dat ieder mens van waarde is en een nieuwe kans verdient. Ik sta optimistisch in het leven en ik geef niet snel op.