Individuele therapie

Heb je het gevoel dat je in kringetjes loopt en dat je maar niet verder komt? Zit je vast in negatieve patronen waar je maar niet vanaf komt? Voel je je vaak waardeloos? Heb je last van negatieve gevoelens en / of gedachten? Herken je jezelf hierin en lukt het je maar niet om hier verandering in aan te brengen?

Je ontwikkelt je als mens altijd in relatie tot anderen. In het contact met de ander ontdek je wie je zelf bent. Je leert keuzes maken. Je leert je grenzen aan te geven. Maar er kunnen factoren zijn waardoor je ontwikkeling als kind verstoord is geraakt. Daardoor kan het zijn dat er wantrouwen ontstaat, je je onzeker voelt of een negatief zelfbeeld ontwikkelt.

Ervaringen in het verleden hebben vaak meer invloed op je dan je denkt. De ervaringen die jij in de loop van je leven hebt opgedaan zijn mede bepalend voor hoe je nu naar jezelf kijkt en hoe jij je tot anderen verhoudt.

Ik wil samen met jou onderzoeken, wat de belangrijke thema's zijn in jouw leven, vanuit je gezin van herkomst .Ik wil je helpen om meer zicht te krijgen op waar je last van hebt, waar je kracht verborgen ligt en hoe anderen die belangrijke voor je zijn tot steun zouden kunnen zijn. Zo kan er ruimte ontstaan om nieuwe ervaringen op te doen en meer vrijheid te ervaren in je leven.