Het familievragenspel: "Het blijft toch je familie"

Op deze pagina vind je de beschrijving van het kaartspel " Het blijft toch je familie" . Ik heb dit spel ontwikkeld, omdat ik mensen een hulpmiddel wil bieden om met elkaar in gesprek te gaan. De vragen kunnen je helpen om verdiepende vragen te stellen en zo elkaar beter te leren kennen. Het spel is bedoeld om je nieuwe inzichten te laten opdoen over jezelf en jouw relaties met andere mensen. Tegelijkertijd wil ik de gelegenheid geven om kennis te maken met het contextuele gedachtengoed. En het spel is ook gewoon leuk om te spelen. De kans is groot dat je dingen met elkaar bespreekt, die je nog niet eerder had gehoord en dat je verhalen van de ander hoort die nieuw voor je zijn.

Het spel kan ook een goed hulpmiddel zijn voor hulpverleners, omdat het waardevolle onderwerpen voor een gesprek bevat en kan helpen om extra verdieping aan te brengen.


deel 1 - Partnerrelatie


deel 2 - Gezin van herkomst


deel 3 - Andere relaties


Het spel

"Het blijft toch je familie". Deze uitspraak kent iedereen. En het roept iets bij je op. Je denkt aan iets fijns, of juist aan iets pijnlijks. Verhalen over onze familie hebben we allemaal. Met dit vragenspel ga je echt in gesprek met familie of vrienden. Je hoort verhalen die je nog niet kende en je ontdekt wat de betekenis is van jouw eigen familieverhalen voor je leven van vandaag. Kortom, een ontdekkingsreis met onvermoede schatten.


De spelregels

Om beurten kiest een deelnemer een kaart uit één van de categorieën. Je kunt ervoor kiezen om de vraag zelf te beantwoorden of de vraag aan een ander te stellen. Uiteraard mag je altijd passen. Maar je kunt natuurlijk ook juist doorvragen op een antwoord.

Achtergrond

De vragen van dit spel zijn gebaseerd op het gedachtengoed van prof. I.B. Nagy. Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten over hoe ik dit gedachtengoed inzet binnen mijn praktijk, neem dan gerust contact met me op.